Detox kuur voor meer energie?

Detox voor een gezond lichaam, supersnel!

Om je lichaam razendsnel in topconditie te brengen kun je geen betere start maken dan een detox kuur. Bij detoxen verwijder je alle schadelijke stoffen uit je lichaam binnen een periode van een week. Daarna kun je met een schoon en gezond lichaam weet aan de slag gaan met afvallen, buikvet verbranden en spieren trainen.

Detox Dieet

Bij een detox kuur hoort een detox dieet. Dat is een aangepast voedingspatroon dat je een week vol moet houden om het maximale effect te bereiken. Als je dit combineert met sporten en trainen is het aan te raden niet teveel te snijden in het aantal calorieën. Je zult meer afvallen maar je lichaam heeft ook bouwstoffen nodig om spiermassa te onderhouden, met gezonde recepten en gezonde snacks voor tussendoor kun je een gebalanceerde detox kuur uitvoeren.

De eenvoudige methode

Bij een eenvoudig detox dieet hoef je in feite alleen jouw eetpatroon wat aan te passen en je voelt je binnen één week een stuk beter. Reinig je lichaam door een koolhydraat arm dieet te nemen. Vermijd brood, pasta en rijst voor een week. Voeg geen suiker toe aan voeding en drank, probeer ook zo min mogelijk producten te eten en drinken met toegevoegde suikers. Gezonde recepten bevatten veel groente, noten en onbewerkte ingrediënten. Vlees, vis en vet hoeft geen probleem te zijn zolang het kleine hoeveelheden zijn en geen bewerkte producten. Een biefstuk is goed, een rookworst niet. Naast het feit dat een biefstuk veel belangrijke voedingsstoffen bevat, en minder vet, weet je bij een rookworst absoluut niet welk deel van het dier je eet. Sterker nog, je weet misschien niet eens welk dier in de worst zit! In bewerkte voedingsmiddelen zit vaak veel toegevoegde suiker en zout, wat voor een detox dieet funest is.

De strenge methode

Bij een strenge detox kuur eet je een week lang ook niet of nauwelijks vlees en vis. Je vermijd resoluut producten met toegevoegde suiker en je calorie inname zal sterk afnemen. Als je dit combineert met een inspannend trainingsschema, bijvoorbeeld om buikvet te verbranden, is het van belang voldoende eiwitten in je detox kuur op te nemen. De complexe structuur van eiwitten zet je lichaam aan tot een hogere stofwisseling, met extra proteïnen kun je spiermassa trainen.

Vermijd ongezonde producten tijdens je detox kuur

Detoxen begint met gezonde recepten en snacks!

Hoewel je niet teveel fruit moet eten tijdens detoxen vanwege de hoge dosis koolhydraten kun je wel een banaan nemen als gezonde snack en tussendoortje. Andere gezonde snacks voor een actieve leefstijl zijn avocado’s, kiwi’s en mango’s. Die leveren naast vocht ook belangrijke bouwstoffen zoals vitamines, mineralen en een kleine dosis gezonde vetten.

Je kunt tijdens een detox kuur toch lekker blijven eten met gezonde recepten. Eet veel salades met daarin superfoods, kleine hoeveelheden fruit en zoveel mogelijk rauwe ingrediënten. Bij een strenge detox kuur zul je geen vlees en vis gebruiken, als je ook traint op buikspieren en andere spiergroepen kun je een beetje mager vlees zoals natuurlijke kipfilet door de salade mengen.

Bij een detox kuur wil je zoveel mogelijk gif uit je systeem verwijderen. Het spreekt dan ook voor zich dat je geen producten gebruikt met bewerkte ingrediënten. Houd het simpel, kies producten die herkenbaar zijn, waar je de samenstelling van kent, waar geen kleurstoffen en smaakstoffen aan toegevoegd zijn. Als je niet begrijpt wat er op een label staat kun je het beter laten staan. Sterker nog, als er een label op zit moet je het misschien al overslaan!

Detox: Verdubbel je energie niveau om buikvet te verbranden

Een detox kuur geeft je na een week enorm veel energie. Jouw lichaam zal zich als herboren voelen en je kunt veel intensiever trainen. Pas jouw dieet daar ook op aan, gebruik meer eiwitten in je maaltijden, neem af en toe wat koolhydraten zoals zilvervliesrijst of producten met tarwe en noten. Die producten geven je bouwstoffen die je nodig hebt in een actief leven. Zo zul je buikvet verbranden en je spieren trainen voor een prachtig, energiek en schoon lichaam!

Een detox kuur geeft energie!

Herhaal een detox kuur pakweg één maal in de zes tot twaalf maanden voor een optimaal resultaat.